Българска професионална футболна лига

      Сподели

      img
      Копирано
      https://bpfl.bg/news/xebier-i-septemvri-shhe-razplitat-viezela-v-borbata-za-oceliane
      • Начало
        |
      • Новини
        |
      • Хебър и Септември ще разплитат възела в борбата за оцеляне

      Хебър и Септември ще разплитат възела в борбата за оцеляне

      img
      65
      26.05.2023
      Сподели:
      img

      33-ият кръг в efbet Лига продължава със здрав сблъсък в Плейаутната група между тимовете на Хебър Пазарджик и Септември София. Предвид позициите и точковия актив на двата клуба победата в този мач влиза в графата „задължителна“ в борбата за оцеляване. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ открива петъчната футболна програма в елита и започва в 18:00. Главен съдия на мача е Станислав Тодоров.

      ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК – СЕПТЕМВРИ СОФИЯ

      Хебър влиза в мача, заемайки 15-ата позиция във временното класиране със спечелени 23 точки. Пазарджиклии допуснаха две поредни поражения и са единственият отбор в Плейаутната група, който не е записал успех, откакто стартира този етап в първенството. Освен това тимът, воден от Любослав Пенев, все още не познава вкуса на победата, откакто се завърна на собствения стадион „Георги Бенковски“. „Зелените“ допуснаха пет загуби в шестте мача в Пазарджик, отбелязвайки едва един гол.

      Септември посреща 33-ия кръг като 14-и в подреждането и с повдигнато самочувствие. Воденият от Красимир Балъков тим записа първа победа след поредица от осем последователни срещи без такава, което носи оптимизъм за спасяване на елитния статут на септемврийци. Като гост обаче клубът от столичния квартал „Драгалевци“ има какво да изисква в повече – пет са поредните поражения, допуснати във визити. Асен Георгиев е извън сметките за мача поради наказание от 2 мача.

      Последната среща между двата тима завърши при равенство 1:1. На Националния стадион „Васил Левски“ Георги Търтов откри за Хебър, а крайният резултат бе оформен с попадение на Атанас Кабов за Септември.

      БИЛЕТИТЕ

      Цената на пропуските за мача е 10 лева.

      ПОСЛЕДНИТЕ МАЧОВЕ МЕЖДУ ДВАТА ТИМА

      04.11.2022 Септември – Хебър 1:1

      18.07.2022 Хебър – Септември 1:3