Българска професионална футболна лига

   Сподели

   img
   Копирано
   https://bpfl.bg/news/spartak-varna-predstavi-noviia-si-izpielnitelen-direktor
   • Начало
    |
   • Новини
    |
   • Спартак Варна представи новия си изпълнителен директор

   Спартак Варна представи новия си изпълнителен директор

   img
   16
   08.07.2024
   Сподели:
   img

   Спартак Варна представи официално новия изпълнителен директор – Давид Давджански. Той е роден през 1997 година. Завършил е спортно право в Испания и спортен мениджмънт в Англия.

   „От около месец съм на тази длъжност изпълнителен директор. Вътрешно в клуба се знае още от представянето на Александър Томаш. За мен нищо не се е променило. Предпочитам резултатите да говорят за моята работа. Имаме цели. Резултатите в края на годината ще са плод на нашата работа. Един екип администрация остава зад кулисите. Ние сме млад екип от млади хора. Мисля, че сме се сплотили добре. За мен е чест да представям този отбор. Младата възраст, на която съм, мисля, че е признак за израстването ми. Амбициран съм да постигна всичко в личен план, не само в клуба“, каза Дараджански при представянето си.

   „Искам да благодаря на хората в ръководството. От тях съм научил много. Смятам всички в клуба да има отговорности, но и свободата да взимат решения. Имам опит от чужбина. Имам виждания. До този момент работя много добре и съм доволен от школата. Искам младите български футболисти да се налагат, за да върви футболът напред. Александър Томаш също има тези виждания. Целта е да налагаме своите юноши в първия отбор. Може да се постигне, ако приложим план от чужбина“, добави той.

   На официалното представяне присъстваха председателят на УС на клуба Павлин Николов, както и неговият заместник Асен Миланов.

   „Работата на един изпълнителен директор се свежда до това да овладее всички точки. Основно е развитието на клуба – фенска маса, съпорт на първия и втория отбор, както и на ДЮШ. Работим и с негови предложения“, започна Николов.

   „Към момента сме взели шестима нови – вратар и пет полеви. Разчитаме на 22 момчета. Поне още двама до четирима. В средната линия най-вече. В рамките на няколко дни ще има нови“, продължи той.

   „При всички положения съм вдигнал възнагражденията. Аз виждам една професионално работа от екипа на Александър Томаш. Това ме мотивира много. Нямало е играч, предложен от екипа, който да не е взел по финансови параметри. Максимално бързо се действа с билети, самолети, агенти и т.н. Надявам се Томаш и екипът му да са доволни. Изгледаха се стотици футболисти и се справихме“.               

   „Прекалено търпелив съм. В А група 10 кръга да сме една точка – когото и да вземеш за треньор, няма какво да се случи. Убеден съм, че ще имаме победи. Договорът ни с Томаш е двугодишен и смятам да го удължим след две години. Има пълното доверие на клуба. По начина, по който се работи получавам увереност и спокойствие. За първи път да видя хора, които работят 24 часа“, каза още клубният президент.

   Неговият заместник Асен Миланов допълни по темата със селекцията:

   „Въпреки че закъсняхме със старта на селекцията, смятам, че се движим с добри темпове. Естествено, че се нуждаем от още футболисти. Селекцията е непрекъсващ футболист“.

   Междувременно стана ясно, че в събота от 19.30 часа е последната контрола на отбора срещу Дунав Русе, на която ще бъде представен отборът за новия сезон.