Българска професионална футболна лига

      Сподели

      img
      Копирано
      https://bpfl.bg/news/siesedite-v-klasiraneto-arda-i-krumovgrad-tiersiat-pobeditel-v-regionalno-derbi
      • Начало
        |
      • Новини
        |
      • Съседите в класирането Арда и Крумовград търсят победител в регионално дерби

      img
      img

      Съседите в класирането Арда и Крумовград търсят победител в регионално дерби

      img
      33
      28.03.2024
      Сподели:
      img

      Във втория мач от петъчната програма на 26-ия кръг в efbet Лига Арда Кърджали посреща Крумовград. Регионалният сблъсък стартира в 16:30 на "Арена Арда" и ще бъде ръководен от Михаел Павлов.

      АРДА КЪРДЖАЛИ - КРУМОВГРАД

      Арда влиза в мача като седми в класирането с 35 точки и голова разлика 26:23. Кърджалийци са деветият най-добър домакин в елита с постигнати пет победи, четири равенства и три загуби на свой терен с голова разлика 16:11. В три последователни срещи "небесносините" нямат успех в Кърджали, записвайки едно реми и две поражения, а в последния си мач преди паузата за национални отбор Арда отстъпи на Хебър, макар и като гост.

      Крумовград пристига в Кърджали като осми в подреждането със същия актив като Арда - 35 точки и голова разлика 29:32. Новаците в елита се намират в уникална серия от седем последователни мача без загуба, в която записаха пет поредни победи и два хикса. Като гости до момента "сините" са сред неубедително представящите се отбори - три успеха, две равенства и седем поражения с голова разлика 9:15. В последните си три визити Крумовград има две победи и едно реми без допуснат гол и реализирани пет.

      В последния мач, игран между двата отбора през месец септември 2023 г., Арда печели срещу Крумовград с 3:1. Джалал Хюсеинов, Преслав Боруков и Умар Сако бележат за победителите, докато точен за Крумовград е Диего Рапосо.

      ЕКИПИТЕ

      АРДА: небесносиня фланелка, бели гащета, небесносини чорапи

      КРУМОВГРАД: изцяло в жълто

      БИЛЕТИТЕ

      В деня на срещата пропуски могат да бъдат закупени от касите на "Арена Арда" от 10:00 часа до края на първото полувреме. Цените на билетите са следните:

      Сектор "А" ложа - 20 лева

      Сектор "А", "Б", "В", "Г" - 10 лева

      Деца до 14-годишна възраст влизат без билет, но с придружител и попълнена декларация.

      ПРЕДИШНИТЕ МАЧОВЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА

      28.09.2023 Крумовград - Арда 1:3

      img
      img