Българска професионална футболна лига

      Сподели

      img
      Копирано
      https://bpfl.bg/news/lokomotiv-plovdiv-naddelia-nad-cerno-more-i-go-doblizi-na-tocka-v-klasiraneto-video
      • Начало
        |
      • Новини
        |
      • Локомотив Пловдив надделя над Черно море и го доближи на точка в класирането (ВИДЕО)

      img
      img

      Локомотив Пловдив надделя над Черно море и го доближи на точка в класирането (ВИДЕО)

      img
      90
      02.06.2023
      Сподели:

      Локомотив Пловдив спечели у дома с 2:1 срещу Черно море и кръг преди края на сезона в efbet Лига доближи „моряците“ само на точка в подреждането. Димитър Илиев откри за домакините в 52-ата минута, а равенството бе възстановено в 76-ата от Мишаел Алвес. Крайният резултат бе оформен от Джовани в 89-ата минута след дузпа.

      В деветата минута Мазир Сула от тима на „моряците“ стреля над напречната греда, а секунди по-късно Бабакар Дион стори същото на отсрещната врата.

      Десет минути след началото на срещата Велислав Василев проби отдясно в наказателното поле на домакините и потърси комбинация с Едгар Пашеко, чакащ на втора греда. Джовани Трупе застана на пътя на топката и пресече подаването.

      В 18-ата минута Василев навлезе отдясно по атаката на Черно море, проби навътре и стреля с левия си крак извън наказателното поле. Динко Хоркаш се намеси и изби в корнер.

      Половин час след началния сигнал Джовани центрира от свободен удар в наказателното поле на гостите, където намери непокрития Хорхе Сегура. Централният бранител на Локомотив надскочи Живко Атанасов и стреля с глава, но неточно.

      Шест минути преди края на частта след бързо изпълнение на фаул Едгар Пашеко се озова зад отбраната на Локомотив. Крилото обаче си затвори ъгъла за стрелба и прати топката в аут. В последните секунди Цветомир Панов се отчете с важно действие в отбрана, пресичайки подаване на Джовани при контраатака на "черно-белите".

      В 51-ата минута Джовани получи пас от Димитър Илиев и след самостоятелен пробив се озова на стрелкова позиция срещу Георги Георгиев, но не улучи вратата.

      Не изминаха и 60 секунди, когато Локомотив откри резултата със следващата си атака. Появилият се като смяна Петър Андреев надбяга по десния фланг Пашеко и насочи с десния крак топката успоредно на голлинията директно във вратарското поле. Там Димитър Илиев изпревари Росен Стефанов и отблизо реализира.

      Черно море отвърна с опасно положение пред вратата на Динко Хоркаш в 70-ата минута. Николай Златев центрира от свободен удар и намери включилия се Живко Атанасов. Капитанът на гостите стреля с глава директно в ръцете на Хоркаш.

      В 76-ата минута отново Златев центрира в полето на домакините. Там Атанасов от аутлинията я върна към вратарското поле и Мишаел Алвес надскочи бранителите на Локомотив и изравни за 1:1.

      Минута преди края на редовното време пловдивчани отново излязоха напред в резултата. Цветомир Панов спъна Димитър Илиев в наказателното поле на Черно море. Първоначално нарушение не бе отсъдено, но след консултация с ВАР реферът Георги Димитров отсъди дузпа. Зад топката застана Джовани, който не остави шансове на Георгиев за 2:1.

      ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ – ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 2:1

      1:0 Димитър Илиев (52‘), 1:1 Мишаел Алвес (76‘), 2:1 Джовани (89‘) - дузпа

      ЛОКОМОТИВ: 23. Динко Хоркаш, 99. Джовани Трупе (60‘ – 21. Иван Михайлов), 4. Мартин Паскалев, 91. Хорхе Сегура, 50. Йосип Томашевич, 15. Пиер Зебли, 6. Христо Иванов (46’ – 25. Петър Андреев) , 33. Георги Каракашев (46‘ – 19. Кристиан Мендоса), 14. Димитър Илиев (К), 7. Бабакар Дион, 10. Джовани (90‘ – 9. Аксел Велев)

      Старши треньор: Александър Томаш

      ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев, 3. Живко Атанасов (К), 4. Росен Стефанов, 6. Виктор Попов (80‘ – 32. Мартин Дичев), 2. Цветомир Панов, 10. Велислав Василев (60‘ – 39. Николай Златев), 23. Едгар Пашеко (61‘ – 33. Мишаел Алвес), 77. Стефан Велев, 35. Арлинд Дакай (69‘ – 7. Матеус Машадо), 8. Мазир Сула, 86. Исмаил Иса (69‘ – 9. Атанас Илиев)

      Старши треньор: Илиан Илиев

      Главен съдия: Георги Димитров

      Жълти картони: Джовани Трупе, Иван Михайлов (Л), Росен Стефанов, Виктор Попов, Арлинд Дакай (Ч)

      ОТЗИВИ:

      Александър ТОМАШ: „Постигнахме успеха благодарение на футболистите. Всеки мач, в който успяваме е благодарение на футболистите, а когато не ни се получава има един виновник и това съм аз. Влязохме трудно в мача. С течение на времето наложихме верния ритъм. Играхме срещу доста добър отбор с доста добър треньор. Сложна ситуация за нас, но взехме максимума. Зарадвахме привърженциите, те го заслужават. Аз съм голям привърженик младите футболисти да играят, но трябва да си го заслужат. Моментът, в който дадеш даром, отиват от едната крайност в другата. Трябва да ги развиваме, не само да гледат в Instagram, да носят обувки като някои играчи и да си мислят, че ще играят като тях. Нека ръководството да коментира. Аз съм си казал моето мнение, както на ръководството, така и на футболиста. Пепи е футболист, който е дал много, има качества. Не е моя работа да коментирам. Последен мач, навънка, може би ще дадем време на млади момчета, ще го обсъдя с ръководството. Без значение кой играе, трябва да защитаваме емблемата.“

      Илиан ИЛИЕВ: „Естествено, че съжаляваме. Равностоен мач, през първото полувреме стояхме добре. Локомотив вкара гол и се прибра. Успяхме да изравним, но след това допуснахме гол от глупава дузпа. Митко Илиев използва такива ситуации и вкараха гол. Не ни достигна самочувствие. Трябваше да играем повече с топката. При контраатаките трябваше да сме по-агресивни. Не го направихме и оставихме доста пролуки в защита. Не може опитни футболисти да допускат такива грешки, защото с тази точка си гарантирахме четвъртото място. Трябва да имат мотивация, по-голямата част показаха самочувствие. Всеки има самочувствие, но не само на тренировките, а и на терена по време на мач. Не може като дойде мачът, да играеш чистичко и назад. Имахме достатъчно ситуации, за да вкараме още голове. Ще стане интересен мач, ако има залог за титлата, а и не само, но ако се играе като днес със страх, няма да стане.“

      img
      img