Българска професионална футболна лига

      Сподели

      img
      Копирано
      https://bpfl.bg/news/atanas-ribarski-celta-na-protivnika-ne-ni-interesuva
      • Начало
        |
      • Новини
        |
      • Атанас Рибарски: Целта на противника не ни интересува

      img
      img

      Атанас Рибарски: Целта на противника не ни интересува

      img
      13
      02.06.2023
      Сподели:
      img

      Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски говори преди съботния мач с ЦСКА от предпоследния кръг на efbet Лига. Той заяви, че отборът му не се интересува от целта на „армейците“, а именно запазване на първото място и титла. На база точките по думите му квалитетът на двата отбора е близък. Рибарски също призна за кадрови проблеми в ЦСКА 1948.

      „Очаквам дерби. Един мач, който е възлов и за двата отбора. Очаквам да се представим максимално ефективно и да вземем точки“, започна Рибарски, заменил на поста Тодор Янчев.

      „Мотивацията е единствената ни цел да победим. Целта на противника не ни интересува. Георги Русев? Дали ще играят всички или не, няма да назова. Имаме известни проблеми. Кой до каква степен ще е готов, ще стане ясно в деня на мача. Ще изберем най-доброто, с което представляваме“, продължи той.

      „Със сигурност мача ще е пред доста хора и това ще ни мотивира. Гледаме да се представим на максимума от възможностите си. Направим ли го, ще имаме максимален резултат. С оглед на точките, квалитетът на отборите е близък. За всеки един футболист е мечта да играе пред публика, отколкото пред празен стадион“.

      „Усещаме, че трябва да спечелим всеки мач. Следващият ни съперник е по-голям дразнител. Сигурен съм, че ще бъдем удовлетворени от позитивен резултат“.

      „Това е шанс за мен, радвам се, че успяхме да станем първи. Ангажиментът и напрежението се увеличават доста. Надявам се да се справим в последните два мача. Да не слагаме каруцата пред коня. Спечелили сме златните медали във Втора лига, другите - не. За да постигнем максимални резултати, трябва да положим максимални усилия“.

      „Кой ще е партньор на Симеон Петров? Имаме няколко избора, но със сигурност няма да са играли заедно”, каза още Рибарски.

      img
      img