Българска професионална футболна лига

      Сподели

      img
      Копирано
      https://bpfl.bg/news/aleksandier-tomas-be-predstaven-kato-starsi-trenyor-na-spartak-varna
      • Начало
        |
      • Новини
        |
      • Александър Томаш бе представен като старши треньор на Спартак Варна

      Александър Томаш бе представен като старши треньор на Спартак Варна

      img
      55
      10.06.2024
      Сподели:
      img

      Завърналият се в елита на България Спартак Варна представи официално новия си треньор Александър Томаш. Специалистът сподели, че ще е нужна много работа, но с екипът му не се притесняват. Доскорошният треньор на Локомотив Пловдив допълни, че ще направи всичко възможно, така че да докаже, че треньорството в България е живо.

      „Имаше доста разговори. Искам да благодаря специално за това, че Спартак се спря на мен и моя екип. Знам, че няма да е лесно, но знам какво представлява Спартак. Знам и целите, които си поставят. Ще направя всичко възможно. Трябва да се гради стъпка по стъпка. За мен това е предизвикателство, което приемам. Знаем, че ни трябва много работа, но не се притесняваме. Ще дадем всичко от себе си, за да покажем, че треньорството в България е живо. Събираме отбора на 14 юни. Ще бъдем и на лагер, но са неща, които се уточняват. Закъснели сме страшно много, но това може само да ни обедини с екипа ми. Ако някой очаква чудеса, от сега да кажа, че те се случват след много работа. Тепърва имаме да уточняваме много неща. Лагер ще има, селекция. Когато бъдат официални, тогава ще стигат до вас“, бяха първите думи на Томаш при представянето му.

      „Аз знам, че всеки в България разбира от политика, футбол и жени. Не е хубаво всички да те харесват. Няма такъв човек. Първата ни среща продължи пет часа. После една седмица постоянни разговори по телефона. Преди три години с Асен Миланов се видяхме на Слънчев бряг. Още тогава имаше визия. Отборът беше във „В“ група. Стъпка по стъпка, поетапно. Да изградим отбор и стил на игра, за да може феновете да се радват на отбора“, продължи той.

      „Ще взимаме добри футболисти – без значение от възраст. Ще обръщаме внимание на школата. На никого нищо няма да дам. Клубът е над всеки. На нас ни трябва здраво бачкане и работа, за да можем да покажем, че Спартак заслужава да е в efbet Лига. Във времето ще се разбере за освободени. Обичам да работя с 20 човека и постоянно да се взимат хора от школата. Гъвкави сме. Ще видим с колко ще започнем“.

      „Търсим на всяка позиция хора. За нас освен индивидуалните качества, ще обърнем внимание и на характер. Трябва да са отдадени на клуба. Искам гладни хора, момчета, които да вярват в нещата. Над 10 години съм старши треньор“.

      „Бил съм в ЦСКА, получавал съм предложения от Левски. Аз съм професионалист. Нека си има заряд от феновете по време на мача. Ще излизаме за победа. Как? Зависи от футболистите, с които ще разполагаме“, каза още новият треньор на „соколите“.

      В щаба на Томаш влизат още Констатин Мирчев, Тодор Кючуков и Христо Колев.

      Роденият във Велико Търново Томаш има във визитката си 305 мача като старши треньор у нас. От 2013-а г. последователно работи в Банско, Локомотив (Горна Оряховица), Верея, Берое, Етър и Локомотив (Пловдив).